Izbira male biološke čistilne naprave

Kje lahko kupim malo čistilno napravo? -> Prodajna mesta

Prvo vprašanje, ki se nam poraja: “Membranska čistilna naprava da ali ne?” Če je odgovor na eno ali več od naslednjih vprašanj da, potem se odločimo za membransko biološko čistilno napravo:

  • Ali je na mojem območju zahteva po požarni rezervi vode, le te pa ni mogoče zagotoviti drugače kot iz iztoka čistilne naprave?
  • Potrebujemo vodo za zalivanje zelenjave, vendar se nahajamo na območju s pomanjkanjem pitne vode?
  • Iztok čistilne naprave moramo speljati v potok ali ponikalnico, vendar so zahteve po kvaliteti vode strožje, kot jo lahko zagotovijo klasične male čistilne naprave?
  • Sem ekološko osveščen in želim odpadno vodo ponovno uporabiti?
  • Si želim najboljšo čistilno napravo za svojo hišo?
BC6 MBR krmilje
BC6 MBR krmilje male čistilne naprave

Naslednje vprašanje je, “kako veliko čistilno napravo potrebujem?” Biološke čistilne naprave najbolje delujejo, če so obremenjene z njihovo nazivno vrednostjo. S spreminjanjem režima delovanja, lahko prilagodimo delovanje večji ali manjši obremenitvi. Pri premajhni čistilni napravi, moramo dovajati v sistem več zraka, za to se poveča poraba električne energije. Poveča se tudi pogostost praznitve usedlin iz čistilne naprave. Prevelika čistilna naprava pa lahko slabo deluje, ker se kultura mikroorganizmov ne uspe ustrezno razmnožiti. Enostavno pravilo je enodružinska hiša BioCleaner® 4 ali BioCleaner® 4-MBR, večja družina ali dvodružinska hiša BioCleaner® 6 ali BioCleaner® 8-MBR. Za izbiro ustrezne male čistilne naprave lahko uporabite aplikacijo na spletni strani proizvajalca envi-pur (na dnu strani).

BC6 MBR
BC6 MBR mala čistilna naprava

V primeru, da smo se odločili za za klasično čistilno napravo BioCleaner® brez membrane, moramo izbrati tip.

  • Model BioCleaner® BASIC izberemo za hiše, kjer so prebivalci več ali manj vedno doma. Kjer ni velikih nihanj v obremenitvi naprave.
  • Model BioCleaner® OPTIMA je primeren, za hiše v katerih prebivalci redko a za dalj časa zapuščajo dom. Na primer daljše počitnice. Katerim na obisk prihajajo osebe za dalj časa. Model BioCleaner® OPTIMA je dober kompromis med ceno in udobjem.
  • Model BioCleaner® COMFORT je namenjen hišam, katerih prebivalci imajo zelo dinamičen način življenja. Pogosto se spreminja število prebivalcev. Prebivalci odhajajo na daljša ali krajša službena potovanja, počitnice in podobno. Gostijo ljudi čez vikend…
  • Model BioCleaner® COMFORT+ je izvedba BioCleaner® COMFORT z dodatnimi možnostmi upravljanja preko interneta / mobilnega telefona.
BC4 vgrajena pred hišo
BC4 vgrajena pred hišo

Kje lahko kupim malo čistilno napravo? -> Prodajna mesta